Het weekend van 21 en 22 oktober was het alweer tijd voor het 51ste internationaal badmintontornooi van Royal Antwerp! Het was weer een fantastische editie waar veel werd gelachen en gezwanst, maar de hoofdactiviteit was natuurlijk badminton. In verschillende disciplines lieten onze eigen RABC spelers hun kwaliteiten zien en dit toont zich ook in de vele titels die de spelers met trots hebben binnengehaald. Zo wonnen Pakanan Puenchompoo en Dieter Smedts de heren dubbel C2 en werd Tania Vermeesch na enkele mooie matchen finaliste dames enkel C2. In de C1 reeks wonnen Kim Van De Pol en partner dan weer de dames dubbel en mag Joerie Van Meel zich finalist heren enkel noemen. In het gemengd dubbel B2 geraakten Evi Van Damme en Olivier Van De Vliet vlot door hun poule en ook de halve finale was van hen. Na een spannende driesetter in de finale werden zij mooi de finalisten van het gemengd dubbel B2. Lien Geeroms en Kelly Krydt werden na enkele goede wedstrijden tweede bij het dames dubbel B2. In de B1 discipline gingen verschillende RABC spelers naar huis met een prijs. In de finale heren dubbel stonden 3 rabc spelers op het veld en gingen uiteindelijk Jannes Hellemans en partner met de gouden medaille naar huis. Koen De Cauwer en Steven Vermeulen werden knap tweede. Ook in het dames dubbel bestond het winnaarsduo voor 50% uit Royal Antwerp vlees! Mercedes Van Den Eynde legde met haar partner een mooi parcours af en won uiteindelijk het dames dubbel B1.  Verder ging Ralf Smet lopen met de eerste prijs voor het heren enkel B1 en wonnen Nena De Dauw en Dries Van Dyck het gemengd dubbel B1. In de hoogste categorie won Birger Abts met partner de heren dubbel en werd Birger knap tweede in het heren enkelspel. Proficiat aan al onze spelers!

Naast deze mooie prestaties was het tornooi zoals alle jaren weer een fantastisch weekend en willen we graag iedereen bedanken voor het spelen, supporteren en helpen. Zonder gemotiveerde spelers, juichende vrienden en familie en RABC’ers die meehelpen met de organisatie zou ons tornooi nooit zo’n succes kunnen zijn. Dikke merci allemaal!

Voor alle tornooiresultaten kan u terecht op de website van Badminton Vlaanderen. Foto’s van onze RABC spelers in actie vindt u op onze Facebookpagina.

 

Tot volgend jaar!